kombo WT retrievers & spaniels

Kombo-WT är en tävlingsform som efterliknar en småviltjakt med två skyttar, en spaniel och en retriever.
Spaniels uppgift är att söka och stöta upp småvilt inom skotthåll för hagelgevär. Efter skottet ska hunden kunna apportera det som skjutits.
Retrieverns uppgift är att klara av att apportera vid alla former av småviltjakt. I en jakt tillsammans med spaniel, ska retrievern hålla sig lugn men uppmärksam för att kunna apportera på både synliga och dolda apporter. Ibland avbryts jakten medan retrievern arbetar, andra gånger fortsätter jakten; en störning som retrievern ska klara av.

INSTÄLLT - KOMBO WT 21 april

Lördagen 21 april bjuder SSRK Östra in till Kombo-Working Test, en lagtävling där ett spanielekipage och ett retrieverekipage tävlar tillsammans. Tävlingen är upplagd som en småviltjakt över spaniels, där två skyttar ”spelar upp” olika jaktscenarios där det uppstår olika situationer som det tävlande teamet ska lösa på det mest jaktligt effektiva sättet som möjligt. Laget bedöms utifrån hundarnas enskilda prestationer men även utifrån hur teamet samarbetar i att lösa sina uppgifter.

Antalet startande är begränsat till max 20 lag. Anmälan görs för 1 st lag om två olika personer med en spaniel samt en retriever. Om fler lag anmäler sig, kommer lottning att ske för att ta ut 20 lag som har garanterad plats till tävlingen. Övriga hamnar på reservlista enligt lottningsordning och kommer att i tur och ordning erbjudas startplats om någon av de ordinarie lagen avanmäler sig.

Välkomna!

Läs mer om hur ett Kombo-WT läggs upp: Riktlinjer för Kombo-WT

Datum: Lördagen 21 april

Plats: Bettna (samlingsplats, tid och vägbeskrivning kommer via PM)

Domare: Åke Leidgren (retriever) och Torbjörn Augustinsson (spaniel)

Anmälningsavgift: 600 kr per lag

Betalning till SSRK Östras bankgiro: 5222-0944 (ange kombo-wt 21 april och ert lagnamn)

Sista betalningsdag: 2018-04-01

Anmälan: Se formulär på SSRK Östras hemsida. Anmälan görs av ett helt lag.

Kontaktperson: Catharina Lundberg, 070-526 30 86

Provet inställt pga få anmälningar