Instruktörer

Nedan finns namn och kontaktuppgifter till aktiva instruktörer inom SSRK Östras område som önskat presentera sig på vår hemsida. Är du instruktör och vill stå med, kontakta utbildningssekreteraren.

Certifierade instruktörer

Torbjörn Augustinsson
Tel: 0730-69 76 33

Torbjörn Augustinsson

Torbjörn Augustinsson heter jag, boende på Fogdön utanför Strängnäs tillsammans med fru, barn och ett antal spaniels och retrievers.
Jägare sedan tidigt åttiotal. 1993 skaffade jag min första jakthund, en vorstehhane som användes på både fjäll och fält. 1998 flyttade den första retrievern in. Detta innebar en förändring i min hundsyn. Både när det gäller träningsmetoder och hur jag ser på specialiserade raser framför allrounders. Som en naturlig följd av detta utökades hundbeståndet med cockerspaniels. 

Är certifierad för såväl spaniel som retriever. 
Deltar gärna själv på kurser med svenska och brittiska handlers. Jag håller kurser och privatträning för spaniel och retriever. 

Titti Ericsson
Tel: 08-732 93 73
Mobil: 0707-65 40 65

Titti Ericsson

Bor med familj och tre curlytikar. Är uppfödare på rasen Curly coated retriever under kennelnamnet Aristocurl's.
Gillar att jobba med mina hundar; jaktprov, viltspårprov, jakter, lydnad och utställningar besöks. Jobbar inom vården. Är utbildad certificerad instruktör inom SSRK, har hållit olika slags kurser: bl.a valp, vardagslydnad, apportering.

Kurser i norrort.

Susanna Hultman
Tel: 0151-200 00
Mobil: 0708-10 42 20

Susanna Hultman

Jag har haft labrador sedan 1995 och i dag finns fyra stycken hemma. Jag har arbetat med utbildning under hela mitt yrkesliv, både i jobbet och som jympaledare och ledarutbildare i Friskis & Svettis. Jag blev diplomerad instruktör genom SSRK Småland 2004. 2007 blev jag certifierad instruktör i SSRK:s regi. 

Jag skjuter över mina egna hundar och apporterar med dem. Dessutom spårar vi klövvilt. På jaktprov har jag fört hund i öppen klass och två av mina labradorer är också viltspårchampions. 

Hittills har jag haft valputvecklingskurser, vardags- och jaktlydnadskurser samt några grundkurser i apportering. Samarbetet med hunden är det roligaste som finns och för hunden spelar det liten roll om matte eller husse jagar eller inte. Det är kontakten, kvaliteten i tiden tillsammans och tillfällena att få utveckla de medfödda anlagen som avgör hur roligt man får tillsammans. 

Kaj Kadar
Tel: 0704-599 063

kaj kadar

Vi har haft Golden Retriever i familjen i över tjugofem år och för närvarande har vi fem Golden. Sedan ett femtontal år har vi, min fru och jag, tränat apportering, gått på B-prov och tävlat WT. Tidigare ägnade jag mig även åt lydnadsträning och tävling tills apporteringen helt tog över.

Sedan jag tog jägarexamen har jag jagat och apporterat fågel med mina hundar. Jag håller, oftast tillsammans med min fru Annika, apporteringskurser både för nybörjare och även för de som kommit längre, i de sydöstra delarna av Stockholmsområdet. Jag ger även privatlektioner, för enskilda eller i grupp. Jag har deltagit som instruktör på Goldenlägret i några år, jag håller dagskurser ibland, mm. Annonser om dessa syns vanligen på Goldenklubben Stockholms hemsida.

Jag har som ledstjärna att träna och arbeta med mjuka och positiva metoder. En annan sak som jag tycker är viktigt är att vara funktionär på B-prov och WT. Man ser och lär sig en hel del på detta och utan att vi hjälps åt fungerar inte det här med prov- och föreningsverksamhet. 

Dilpomerade instruktörer

Nils Andbjer
Tel: 0155-24 02 50

Nils Andbjer

Mitt namn är Nils Andbjer. Jag bor på en gård utanför Nyköping och är diplomerad instruktör för SSRK Ö och instruktör för Flatcoated Retrieverklubben.

Jag har haft flatcoated retriever och varit intresserad av arbete med retriever och spaniel sedan 70-talet. Jag är utbildad viltmästare och jagar praktiskt med alla mina hundar. Idag har jag och min fru sex stycken flatar och sju stycken borderterrier och föder upp dessa raser under kennelprefixet Valsjöhöjdens. Jag tränar och tävlar med våra flatar inom främst reteriverprov och viltspår och jag anordnar kurser i valputveckling, jaktlydnad, apportering och viltspår.

Jag tycker att det är viktigt att unghunden får en bra start med mycket lydnads-, stadge- och passivitetsträning. Vid apporteringsträning med äldre hundar föredrar jag ofta att anknyta grunderna till jaktliga situationer för att tydliggöra syfte och mål med träningen för föraren.