Ostra

Till minne av Ingela Funck

Till minne av Ingela Funck (19570818-20240622)

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Ingela Funck har somnat in i sin makes famn i stillhet efter en lång tids sjukdom, den 22 juni 2024.
Vi är många som har fått privilegiet att lära känna Ingela som domare, utbildare av provledare och hundtränare, vägvisare, jaktkamrat ute i landet, ute i skog och mark. Ingela har med sitt tålmodiga, vänliga, lugna och milda sätt, men med stor auktoritet, fått oss att utveckla våra hundar och oss själva inom våra olika roller som hundförare, provledare, tävlingsledare, jaktkamrat och med stor respekt för naturen.
Alltid plocka upp minst tre skräp i naturen när man är ute var Ingelas devis.
Under så många år mötte hon varje startande på tävling eller prov, med stor respekt och stor kunnighet. Det som kännetecknade Ingelas dömande vid prov och tävling, var att hon alltid stod på hundens sida och kunde läsa hundar på ett sätt få förunnat. Ingela såg hunden och kunde se bortom hundföraren. För det är vi så oerhört tacksamma.
Ingela satt i över 25 år på olika poster inom styrelsen i SSRK Östra och många av hennes riktlinjer och mallar, lever alltjämt kvar i det dagliga styrelsearbetet.
Ingela var drivande i frågan om att introducera C-proven, numer Working Test, inom SSRK och hon tilldelades utmärkelser för sitt arbete av Huvudstyrelsen. Ingela satt även i Huvudstyrelsen flertalet år. Tänk så många timmars idogt ideellt arbete som Ingela har lagt ner, så många mil hon har kört runt landet, så många människor hon har inspirerat. För det är vi så oerhört tacksamma!
Det är med stor ödmjukhet, tacksamhet vi tackar Ingela för hennes enastående insatser genom så många år för att utveckla, tänka nytt inom vår verksamhet i dess hela omfattning.
Våra varmaste tankar går till Ingelas familj och vilken underbar tur vi har haft, att få ha henne i våra liv.
Vi bjuder in till en minnesstund på Lidingö, Södergarns vida gräsmattor utomhus med hund den 18 augusti kl.11.00. Kläder efter väder och medtag egen förtäring. Ingen föranmälan behövs. Istället för blommor är ett bidrag till Cancerfonden välkommet.
Eva Meiton
Ordförande i SSRKs Östra avdelning

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter