Ostra

Utbildning

Utbildning är den, ofta målinriktade, process där någon genom systematisk undervisning och träning utvecklas och skaffar sig kunskaper, bildning och färdigheter.
(Wikipedia)

Inom Östra har vi en utbildningsverksamhet som framför allt riktar sig till de funktionärer som vi behöver för vår verksamhet. Vi anordnar utbildningar till bl a:

Deltagare på provledarutbildning. Deltagare på provledarutbildning.

Är du intresserad av att vidareutbilda dig för att anta en aktivare roll inom klubben? Kontakta styrelsen

Vi bjuder även in till olika föreläsningar och kurser inom områden som vi tror kan vara av intresse för våra medlemmar. Håll utkik på hemsidan där vi informerar om våra egna aktiviteter och även tipsar om andras. Har du förslag på spännande och intressanta ämnen så tveka inte att höra av dig till oss.

Instruktörsutbildning
Vill du ta ditt hundliv till nästa steg och utbilda dig till instruktör så har SSRK en utbildning som är skräddarsydd för de behov som medlemmarna kan tänkas ha. Tyngdpunkten ligger förstås på de specifika egenskaper som apporterande och stötande hundar har. 

För att få gå SSRKs instruktörsutbildning ska man ha mångårig erfarenhet av träning med egen hund. Man ska även ha ”lämplig pedagogisk fallenhet” för att utbilda andra retriever- och spanielägare. Läs mer om utbildningen och vad som krävs för att bli diplomerad resp certifierad instruktör inom SSRK.

hundkurser

Om du är nybliven hundägare, eller kanske snart väntar på att få hem din valp, så kan ofta uppfödaren hjälpa dig med kontaktuppgifter till någon som har kurser eller träningsträffar. Många uppfödare inom SSRK engagerar sig mycket i sina valpar och valpköpare och erbjuder träffar och kurser för dem. Om du hittar en kurs eller instruktör så var inte rädd för att fråga om kursens upplägg och om instruktörens erfarenhet och utbildning. Det är viktigt att man känner förtroende för sin instruktör och att man känner att man får det stöd och hjälp som man behöver. 

Svenska Kennelklubbens specialklubbar har utbildningar för instruktörer och håller olika hundkurser. Den specialklubb som har det största kursutbudet är Svenska Brukshundklubben (SBK)